En vårtur i Vestfold

Sandefjord - Bommestad - Lauvesetra

· Sykkelturer

1. mai dro to stykker fra sykkelgruppen På 3 hjul med LFS Vestfold på langtur, Arne Mjåland og Jan Trygve Johansen. Disse to er aktive på sittesykkel, og sykler hele året.

broken image

Målet for turen er Lauvesetra, en DNT hytte som ligger i Larvik kommune. Turen starter i Sandefjord, og over til Bommestad. Vi følger riksveien som går langs Lågen. Veldig mye trafikk på denne strekning fra Bommestad mot grus vei opp til setra er 6 km. Ved start på bomvei mot setra er det 3 km med oppoverbakke og kun grus. Vi sykler gjennom frodig natur med mange småvann, beverdemninger. Vel oppe på Lauvesetra tar vi litt niste, så skjer det som helst ikke skal skje: punktering. Heldigvis hadde Jan Trygve med ekstra slange.

broken image

Turen gikk videre på grusvei og sti. Turen på grusvei er ca 10 km, med mange nedoverbakker mot Larvik. Vi er innom flere små veier som går ned mot Farrisvannet. Vi følger for det meste sykkeltraseen til sykkelrittet Farrisrunden. En Veldig fin og flott tur! Turen går tilbake til Sandefjord på 55 km, da vi hadde like sykler og hadde med ekstra batterier. Har man ikke ekstra batterier kan man starte på Bommestad da blir turen 25km, og det klarer man fint med ett batteri.

Liker man grusveier og litt oppfor bakker anbefales turen.

Link til turen fra Bommestad til Lauvesetra finner du HER.

Hilsen Arne (ambassadør for Vestfold)